Het provinciehuis van Friesland aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden

Overheid

Digitalisering zien we in Nederland in een hoog tempo toenemen. Vestigingsklimaat, innovatie en overheden moeten meebewegen en staan voor grote uitdagingen. Bedrijven worden steeds kritischer op de voorzieningen wanneer ze zich gaan vestigen op een locatie. Connectiviteit speelt daarin een grote rol.

Steden en connectiviteit

Wanneer een stedelijke gemeente wil innoveren zijn 5G en IoT (Internet of Things) de onderwerpen waar veel over gesproken wordt. Denk aan slimme stoplichten, intelligente parkeerfaciliteiten en luchtkwaliteitsmetingen. Een stad die zich wil innoveren tot smart city heeft hele andere connectiviteitseisen dan de steden die we allemaal wel kennen.

Glasvezel ligt hieraan ten grondslag omdat datacapaciteit en betrouwbaarheid hier een belangrijke factor zijn. In de stad Leeuwarden hebben wij een fijnmazig glasvezelnetwerk van meer dan 75 kilometer aangelegd. Veel locaties van de gemeente, of ondersteunend hieraan, hebben wij ontsloten op ons netwerk.

Wekelijks breiden wij ons netwerk uit en sluiten we nieuwe bedrijven en instanties aan.

Beveiliging van persoonsgegevens

Volledig digitaal werken vraagt een hoop kennis en kunde van uw IT-organisatie. Daarbij speelt informatiebeveiliging een belangrijke rol aangezien veelal gewerkt wordt met privacygevoelige informatie van burgers. Het plaatsen van deze gevoelige informatie in een beveiligd datacenter is daarom een veel voorkomende keuze. Stadsring Leeuwarden biedt de mogelijkheid om een veilige en betrouwbare koppeling met een extern datacenter op te zetten. Door gebruik te maken van onze eigen glasvezelinfrastructuur koppelt Stadsring Leeuwarden uw bedrijfslocaties moeiteloos aan een datacenter op basis van een directe Dark Fiber glasvezelverbinding.

Informatiebeveiliging zit in ons DNA. Wij helpen overheden op een veilige manier om te gaan met privacygevoelige informatie van burgers.

Deze overheidsinstanties werken al veilig online met ons glasvezelnetwerk

Logo Provinsje Fryslân
Logo Gemeente Súdwest-Fryslân
Zijgevel van het Leeuwarder Stadhuis met de Leeuwarder wapenleeuw