Leer ons kennen

Stadsring Leeuwarden maakt zakelijk glasvezel beschikbaar voor organisaties in Noord-Nederland vanuit de thuisbasis in Leeuwarden. We werken vooral voor organisaties die maatwerk nodig hebben. Zoals overheden, onderwijs- en zorginstellingen en organisaties in de zakelijke dienstverlening.

Wij zorgen voor een veilige, toekomstvaste verbinding met een hoge mate van beschikbaarheid. Zo zorgen we ervoor dat studenten altijd bij hun online lesmateriaal kunnen en verzekeren we ziekenhuizen ervan dat systemen continu met elkaar synchroniseren. Voor onze collega telecombedrijven is het netwerk van Stadsring Leeuwarden ook beschikbaar. Door trajecten binnen ons netwerk in te kopen is het mogelijk glasvezel te leveren bij organisaties waar geen eigen netwerk ligt.

Waarom kiezen voor glasvezel?

We kunnen er niet meer omheen. Steeds meer gebeurt online. Als organisatie is het zaak bij te blijven en wilt u een verbinding die tegemoetkomt aan wat uw organisatie nodig heeft. Een verbinding die met uw organisatie mee kan groeien en waarbij er geen beperkingen zijn. Bij Stadsring Leeuwarden bent u aan het juiste adres.

Douwe Rijpkema

Commercieel directeur

Douwe voelt zicht als een vis in het water in Friesland. Als Commercieel directeur ligt zijn expertise bij zowel commercie als op inhoudelijke kennis van het netwerk en de omgeving. Door zijn jarenlange ervaring binnen de telecomwereld heeft Douwe veel kennis opgedaan en een groot netwerk opgebouwd aan contacten. Erg handig voor zijn werkzaamheden in en rondom Leeuwarden, waar hij sinds 2016 actief is. Vanaf 2020 is Douwe verbonden aan Stadsring Leeuwarden. Met zijn komst wordt de continuïteit van het netwerk gewaarborgd, de dienstverlening uitgebreid en zijn kennis ingezet om van Stadsring Leeuwarden een succes te maken.

Een stukje geschiedenis

De gemeente Leeuwarden vond het belangrijk dat organisaties in de stad Leeuwarden laagdrempelig toegang kregen tot glasvezel. De marktpartijen maakten dat niet mogelijk, zeker niet voor het MKB. Door een snel en stabiel glasvezelnetwerk aan te leggen werd het vestigingsklimaat en de economische aantrekkelijkheid van de regio vergroot. Na aanleg van het netwerk in 2002 werd deze verhuurd aan Stichting Beheer Stadsring Leeuwarden (SBSL). Met deze stichting werd glasvezel aangeboden aan de zakelijke markt.

Nu steeds meer organisaties toegang hebben tot glasvezel via verschillende aanbieders en er voldoende keuzevrijheid is, heeft de gemeente besloten Stadsring Leeuwarden te verkopen aan Blue Fiber, een netwerkbeheerder in zakelijk glasvezel. Door deze overname is er een breder dienstenaanbod ontstaan en kunnen wij als Stadsring Leeuwarden niet alleen glasvezel leveren, maar ondernemers en organisaties ook verder helpen met toepassingen en diensten. Daarnaast wordt het ook gemakkelijker om buiten Leeuwarden glasvezelverbindingen mogelijk te maken en te koppelen op het netwerk van Stadsring Leeuwarden.

Postcodecheck

Bekijk of het netwerk van Stadsring Leeuwarden beschikbaar is op uw locatie

Tuple

"Vanuit Clearmind IT Consultancy werken we graag samen met Stadsring Leeuwarden. Het is een lokaal bedrijf met een no-nonsense cultuur, flexibiliteit en een uitstekende service en dienstverlening voor een scherpe prijs."

Frank Lamberst
Clear Mind IT Consultancy

Liever direct contact?

Bij Stadsring Leeuwarden werken we lokaal en vanuit persoonlijk contact. We denken graag mee, want we geloven dat er voor elk vraagstuk een (technische) oplossing bestaat. Neem contact op en vertel ons de wensen van uw organisatie. We zoeken naar de oplossing en realiseren deze graag voor uw bedrijfsomgeving.

Contact