Diensten

Stadsring Leeuwarden levert diensten die organisaties helpen met veilig, snel en kostenbewust data te delen over een betrouwbaar en stabiel glasvezelnetwerk.

Dark Fiber

Voor grote organisaties met meerdere vestigingen of bedrijven waarbij een gesloten netwerk essentieel is, biedt Dark Fiber de oplossing. Met Dark Fiber krijgt uw organisatie een onbelichte glasvezelverbinding waarbij er de ruimte is om met eigen apparatuur de glasvezel te belichten. Met Dark Fiber kunt u zelf de verbinding inrichten zoals uw organisatie dat wenst. U bepaalt de bandbreedte, kunt deze voortdurend wijzigen en kiest zelf welke toepassingen gekoppeld worden op de lijn. Deze verbinding is extreem flexibel. De verbinding is volledig van uw organisatie en wordt niet gedeeld met anderen. Hierdoor ontstaat een gesloten, 100% eigen netwerk die kan worden ingericht naar eigen behoefte. Ideaal wanneer meerdere vestigingen aan elkaar of een datacenter gekoppeld moeten worden.

Diensten over ethernet

Data uitwisselen over een glasvezel infrastructuur is de toekomst en in veel gevallen onmisbaar. De huidige glasvezeltechnologie maakt het mogelijk om tegen relatief lage kosten hoge bandbreedtes beschikbaar te stellen. In vergelijking met traditionele koperverbindingen of DSL biedt glasvezel meer kwaliteit, stabiliteit en bandbreedte. Er zijn meer mogelijkheden en daarnaast zijn grotere afstanden gemakkelijker te overbruggen.

Verbindingen worden gerealiseerd door gebruik te maken van ethernet technologie, dit is de wereldwijde standaard die ook op interne bedrijfsnetwerken gebruikt wordt. Glasvezel ethernet van Stadsring Leeuwarden is geschikt om meerdere diensten tegelijk af te nemen via dezelfde infrastructuur. Hierbij wordt voor elke dienst een aparte EVC (Ethernet Virtual Circuit) ingezet. Hierdoor kan er bij elke dienst en aansluiting afzonderlijk de snelheid worden bepaald. Bij glasvezelverbindingen kan de afgenomen snelheid op één aansluiting volledig worden ingezet, maar is het ook mogelijk de snelheid te verdelen waardoor een deel van de bandbreedte gereserveerd wordt voor bijvoorbeeld telefonie (VoIP), PIN of het maken van back-ups.

Internet

De bekendste dienst over ethernet is internet. Browsen, e-mailen en werken in de cloud is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Over een glasvezelverbinding gaat dit een stuk sneller en stabieler dan de verouderde DSL- en Coax-verbindingen. Dit komt onder andere doordat de bandbreedte altijd symmetrisch is: uploaden gaat met dezelfde hoge snelheid als downloaden. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van lichtsignalen is een glasvezelverbinding letterlijk zo snel als het licht. Stadsring Leeuwarden levert internetdiensten over het eigen glasvezelnetwerk die met niemand gedeeld worden (dedicated verbinding). Zo kunnen we maximale betrouwbaarheid en veiligheid garanderen, op maat gemaakt voor uw organisatie.

Wilt u meer weten over Dark Fiber of heeft uw organisatie hulp of advies nodig bij de inrichting van uw verbinding? Neem contact op en we brengen graag samen de wensen van uw organisatie in kaart.

Postcodecheck

Bekijk of het netwerk van Stadsring Leeuwarden beschikbaar is op uw locatie